Webb för företagare i startgropen

 

Det finns mycket man kan göra själv idag för att förbättra sin webbnärvaro. Man kan enkelt starta en blogg, lägga upp en Facebook-sida,ett Instagram-konto och så vidare. Vill man bygga en webbsida kan man enkelt göra det genom WordPress, Weebly och andra liknande tjänster. Det finns enkla produkter med förberedda templates och sid-teman som man lätt kan utveckla och färga med sina egen prägel men allt detta tar tid. Utöver att bygga webbsida så bör man hålla igång sociala media och kommunikationen till sina kunder som pågår där. Om man nonchalerar sina kunder så kommer man också att förlora kunder, så enkelt är det. Har man ett Instagram-konto till exempel, och kunderna kommenterar och ställer frågor angående produkter du fotat och lagt upp – då måste du svara. “Måste” för din egen del, det var för att vidga ditt sociala nätverk som du öppnade ett Instagram-konto eller vad det nu kan vara. Har du inte för avsikt att hålla kommunikationen med kunderna igång så bör du avaktivera ditt konto. Det är bättre än att kunderna ska känna sig nonchalerade.

Att bygga webbsida är som sagt enkelt men kanske det inte är något du har tid med som företagare i startgropen, i färd med att dra igång och etablera dig. Då kan det istället vara klokt att kontakta en webbyrå som hjälper till dels med att bygga webbsida och vidare med marknadsföringen online.

Som ensamföretagare kan alla möjligheterna på internet bli överväldigande och det kan vara svårt att sortera och sålla fram det som är bäst för just det egna företagandet. Då kan det vara bra att ha en webbyrå som man kan rådfråga och som man kan bolla sina idéer med. Kanske visar det sig att det i tid mätt blir mer kostnadseffektivt att anlita en webbyrå som tar hand om allt, både bygga webbsida och marknadsföra den online.